3 slags Højtbelagt Surdejs Smørrebrød
Jeg ELSKER smørrebrød! Dyrelægens natmad, en Remoladehaj eller måske en Roastbeef med en ordentlig håndbold peberrod … uhhhh eller en Løvemad! Som barn husker jeg tydeligt de dage hvor man spurgte mor “hvad skal vi have til aftensmad?” og hun så svarede smørrebrød, årh så var lykken altså gjort … indtil at vi opdagede det var smør-selv-brød. Yderst skuffende og tagerende til ondskab.


Jeg har lavet tre af mine yndlings smørrebrød, og givet dem én over nakken med smag, udseende og kvalitet. Der er én med Steg – Rødkål – Blommer, én med Avokado – Rejer – Karse og tilsidst den med Høns – Bacon – Asparges. Velbekomme og husk snapsen til.


Reklamelinks er markeret med*

Smørrebrød
Antal: 6 styk, á 2 pr. slags
Ingredienser
- 6 skiver Hjemmebagt Surdejsrugbrød
- Smør
- 1-2 pose Feldsalat
Avokado-Rejer-Karse
- 1 Avokado
- 1 bøtte Rejer
- 2 tsk Mayonnaise
- 1/4 bk Karse
- Lidt revet Citronskal
- Salt
- Peber
Høns-Bacon-Asparges
- 1 Kyllingebryst
- 1 liter Vand
- 1 spsk Peberkorn (mast med fladen af en kniv)
- 2 Skalotteløg
- 1 lille pk Bacon
- 1 bdt Grønne Asparges
- 1 bdt Purløg (Persille kan også sagtens gå an)
- 1 spsk Creme fraiche
- 2-3 spsk Mayonnaise
- 1 tsk Grov Sennep
- Salt
- Peber
- Citronskal
Steg-Rødkål-Blomme
- 4-6 skiver Kamsteg, Flæskesteg eller Ribbensteg
- 2 spsk Rødkål
- 4 Store Svesker
- 1 Blomme
- 1 Appelsin
- 1/4 bk Karse
Instruktioner
- Start med at skære rugbrødet i passende skiver og smør dem med et lag smør. Skyl Feldsalaten og dæk rugbrødet med det. Sæt på kål.
Avokado-Rejer-Karse
- Del avokadoen og fjern stenen. Tag skindet af og skær avokadoen i fine tyndeskiver på langs. Fordel skiverne på to skiver rugbrød med salat og kom en smule salt og peber på.
- Kom en tsk mayonnaise ovenpå avokadoen. Dræn bøtten med rejer og find de pæneste af dem. Læg rejerne på så de dækker mayonnaisen på den ene halvdel. Sørg for at de alle vender den samme vej.
- Afslut med en god portion karse, så alt mayonnaisen er dækket. Tilsidst rives ganske lidt citronskal over.
Høns-Bacon-Asparges
- Find en gryde og kom et kyllingebryst, maste peberkorn og ét skalotteløg skåret i kvarte i. sæt det over på middel-høj varme i ca. 17-20 min. Den skal have en temperatur på 75 grader i midten.
- Imens snittes de grønne asparges i skiver på 1 cm. i tykkelsen, samt skalotteløget snittes helt fint. Steg bacon halvsprød på en pande. Når baconen er halvsprøde tilsættes de snittede asparges og løget, det steges med til aspargesne stadig har let bid og har fået tilhørt stegesmag.
- Bland creme fraiche, mayonnaise og sennep i en skål. Snit(!) purløget ultrafint og kom det heri. Kom tilsidst bacon-asparges blandingen fra panden op i skålen, inkl. stegefedtet fra baconen. Rør det godt sammen.
- Når kyllingen er færdigkogt plukkes den i trevler med to gafler og kommes op i skålen. Smag til med salt, peber og citronskal. Start med en lille smule citronskal.
- Fordel hønsesalaten på de to skiver rugbrød og pynt evt med asparges crudité*.
Steg-Rødkål-Blomme
- Læg to til tre skiver steg på hver rugbrød og kom en spsk rødkål på. Del blommen og læg den ene del på fladen, skær helt tynde skiver af blommen 3 skiver pr. smørrebrød og læg dem på den ene halvdel af rødkålen.
- Skær to forholdsvis tynde skiver af appelsinen og lav et snit halvvejs igennem dem, så det bliver til en appelsin springer. Sæt springeren midt på rødkålen og kom tilsidst 2 svesker på hver smørrebrød smat lidt karse.
Noter
Asparges Crudité: Skyl en asparges og tag en tyndskræller og skær fine ultra tynde skiver på langs af aspargesen. Læg i isvand indtil brug.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @rebekkabrokman på instagram.