Banankage med Luksus Chokolade Ganache
En lækker svampet banankage med mørk mælkechokolade ganache. Jeg elsker en god banankage, der både er svampet, ikke for sød og gerne har en generøs omgang chokolade topping – og her snakker vi altså ikke om pålægschokolade, nix!

Reklamelinks er markeret med*

Banankage med Luksus Chokolade Ganache
Antal: 12 Personer
Ingredienser
Banankagen
Chokolade Ganache
- 250 g Mørk chokolade (Jeg bruger Callebaut 54,5%)
- 250 g Piskefløde
- 20 g Glukosesirup ((Kan udelades))
Instruktioner
Banankagen
- Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Vej smørret af og smelt det over middel varme. Køl let af.
- Pisk æg, sukker og vanilje helt hvidt og luftigt. Pisk det afkølede smeltede smør i.
- I en anden skål vejes mel, bagepulver og salt af. Det sigtes og vendes forsigtigt i. sørg for at bevare så meget luft som muligt.
- Mos bananerne og vend dem i. Jeg kommer altid bananerne i en skål og pisker dem med en håndmixer, det synes jeg er nemmest. Tilføj tilsidst chokolade og vend det i.
- Bag i ovnen i ca 25 min, eller til den er færdig. Køl af på køkkenbordet
Chokolade Ganache
- Hak chokoladen fint og kom det op i en skål. Kom fløden op i kasserolle og varm det op under konstant omrøring.
- Når fløden begynder at skælve og næsten har nået kogepunktet, hældes den varme fløde over chokoladen. Lad det stå i et øjeblik og rør rundt i midten af skålen med en dejskraber til ganachen samler sig og bliver helt blank og flot. Lad den køle af og hæld udover kagen, eller lad den køle af i køleskabet
- 1 time inden du vil sprøjte den på kagen skal du tage den ud fra køl, så den kan nå at tempererer.
Noter
Kagen holder sig fugtig og svampet i en uge på køl, dog overlever aldrig særlig længe herhjemme …
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @rebekkabrokman på instagram.
