Chokolade Noir – Surdejs Boller med massere af Chokolade
Nemme, lækre og luftige chokolade boller helt uden gær og med massere af velsmag? Det får du lige her:
Disse boller er jo ikke ved første øjekast en helt normal chokolade bolle … og den smager heller ikke ligesom den, dine børn får gratis ved bageren. Men jeg lover dig! Den smager 1000 gange bedre! Den er proppet med velsmag og smage som komplimentere hinanden helt uimodståeligt godt. Svampede, sprøde og smæk fyldt med en lækker, god mørk chokolade, kaffe, malt og kakao.
Opskriften får du her:


Reklamelinks er markeret med*

Chokolade Noir Boller
Antal: 12 boller
Ingredienser
- 100 g Kaffe
- 315 + 30 g Vand
- 120 g Surdej (Aktiv og flydende)
- 1 stor spsk Honning (kan ersattes af brun farin)
- 400 g Hvedemel Type 00 *
- 100 g Ølandshvedemel (Fuldkorn)
- 50 g Kakao
- 8 g Mørk Maltmel
- 10 g Salt
- 125 g Mørk Chokolade (Jeg bruger enten Callebaut, Lindt eller Moser Roth. Gerne en med 70 procent.)
Instruktioner
- Start med at fodre din surdej så den er klar til bage med. Lav evt. flydetesten for at sikre dig den er aktiv.
- Kom salt, chokolade og 25 g vand ned i skålen og ælt det godt sammen. Kom over i en ren skål og lad dejen hæve 20-30 minutter ved stuetemperatur. Fold dejen, og lad den hæve yderligere 30 minutter, hvorefter du folder dejen igen. Lad dejen hæve igen i 30 min. Og fold igen. Lad dejen hæve 1 time, og fold. Lad den hæve igen i en time, sæt den herefter på køl natten over.
Dag 2:
- Tænd ovnen på højeste temperatur (gerne 250 grader), over- og undervarme med et bagestål/sten i. Tag dejen ud af køleskabet så den kan temperere imens ovnen varmer op.
- Når ovnen er varm, vendes dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i lige store stykker med en dejspartel eller en kniv. Læg dem på et stykke bagepapir. Vær nænsom når du håndterer dejen, for at bevare luften i dejen. Sæt bollerne ind i ovnen og hæld en kop vand ned i bunden af ovnen, og skru ovnen ned på 230 grader. Bag bollerne i 15-18 min.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @rebekkabrokman på instagram.

