Hjemmelavet Surdejspizza

Luftig, sprød og tynd pizza, der har en smagfuld og lækker bund? Jeg har et svar til dig, og det er hjemmelavet surdejspizzabund. Pizzadejen kan laves både med surdej eller gær, men surdejen løfter pizzabunden til nye højder. Det er simpelthen den lærkeste pizzadej, mere behøves jeg ikke at sige.Hvis du starter dejen tidligt om morgenen, og bruger varmt vand (ca. 40-45 grader), så kan du nå det til aften. Men jeg anbefaler klart den lange hævetid!

Hjemmelavet Surdejspizza 3

Surdejs Pizza

5 fra 1 stemme
Antal: 3 Pizza

Ingredienser

  • 320 g Vand
  • 450 g Hvedemel (Type 00)
  • 100 g Surdej (Aktiv)
  • 10 g Salt

Køkkenudstyr

  • Bagestål eller Pizzasten

Instruktioner

  • Rør alt sammen i en røreskål. Ælt 5 min på laveste hastighed, sku op på højeste hastighed, og ælt til dejen samler sig og slipper skålen. Lad den trække i 4 timer på køkkenbordet. Hermed får surdejen lov til, at aktivere sig i den nye dej. Stil på køl natten over.

Dag 2

  • 1 time før servering tændes ovnen på højeste temperatur, med en bagesten eller bagestål i den øverste del af ovnen, men så der stadig er plads til pizzaerne. Derved skaber du “et mindre ovnrum” som hvis det var en stenovn. Del dejen i 3, og lad dem hvile i 20-30 min. Form pizzabundene og læg dem på et bagepapir. Kom din favorit topping på, og bag dem til de er lækre gyldne

Noter

Mit yndlings fyld til min surdejspizza er: Tomatsauce, løg, frisk bøffelmozzarella, som bages i ovnen. Derefter topper jeg gerne med grillede squash, eller auberginer, frisk rucola og parmesanost! En anden god kombi er at smøre den med creme fraiche og hvidløgsost, ca. 2 spsk, også toppe med rødløg inden den bages .. nøj for en lækker kombination.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @rebekkabrokman på instagram.
Abonner
Giv besked om
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Siden benytter cookies for at sikre dig den bedste oplevelse. Ved at bruge siden, accepterer du samtidig brugen af cookies.  Læs mere.