Hurtige boller
Man kan altså sagtens bage en rigtig god bolle, selvom dejen ikke har æltet i flere miuntter, eller har koldhævet hele natten over. Jeg er svært begejstret for min surdej. Jeg elsker at bage med den, og se hvordan den udvikler sig. Surdejsbrød er noget helt særligt, hvis du spørger mig. Men! Tiden og planlægningen holder ikke altid, og trods det, blev disse boller faktisk virkelig, virkelig gode. Denne opskrift har både prøvet med surdejsrester, og med A38, som tilsættes for at aktivere gæren med mælkeyrebaktier, begge dele virker fint og gør, at man kan skrue væsentlig ned for gæren, og de lange hævetider.

De er bagt med gær, så hævetiden er minimal, men de dufter og smager så godt, at både min kæreste og jeg spiste 3 inden de var kølet af, altså 3 hver …

Hurtige Boller
Ingredienser
Instruktioner
- Hæld vand, gær og surdejresterne eller A38 i en skål og opløs det ved at røre rundt. Kom de resterende ingredienser i, og ælt dejen til den er glat og slipper bordpladen. Jeg ejer desværre ingen røremaskine, men jeg æltede dejen i ca. 10 minutter efter bertinets metode. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 1,5 time. Når du har en time tilbage af hævetiden tændes ovnen på højeste temperatur, over/undervarme, med et bagestål eller bagesten i. Min ovn går til 275 grader.
- Vend dejen ud på et let meldrysset bord og skær dejen i ca. 12-15 stykker. Undgå at arbejde for meget med dejen. Brug en spartel til at forme bollerne, og spænde dem nænsomt op. Kom bollerne på bagepapir og bag dem ved højeste temperatur i ca. 10-15 minutter til de er godt gyldne. Afkøl på en rist og nyd.
Noter

