Kammerjunker 1

Jeg har sådan glædet mig til årets første koldskål med bær og hjemmelavede kammerjunkere. Det må da være indbegrebet af sommer! Med udsigt til en solrig og varm sommer, tænker jeg, at det er meget passende, at dele min supernemme og lækre opskrift på hjemmelavede kammerjunkere med jer.

Kammerjunker 2

Kammerjunker

5 fra 1 stemme
Antal: 40 stk

Ingredienser

  • 50 gram Mandelmel (eller 50 g mandler blendet til mel)
  • 100 gram Sukker
  • 100 gram Smør
  • 1 tsk Vaniljepulver
  • 1 tsk Kardemomme
  • 1 æg
  • 1 dl Surdejsrester
  • 225 gram Hvedemel
  • 2 tsk Bagepulver
  • 1 nip Salt

Instruktioner

  • Kom mandelmel i en foodprocessor sammen med sukker & smør i og kør det indtil det bliver en ensartet masse. Bland æg og surdejsrester og blitz det sammen. Tilsæt nu de resterende ingredienser og kør indtil det begynder at samle sig.
  • Tag dejen ud på bordet og ælt den en blød dej. Del den i 4 stykker og rul dem til strimler så de bliver omkring 2 cm. tykke. Kom fil rundt og strimlerne og læg dem på køl i 6 timer.
  • Tænd ovnen på 180C Varmluft.
  • Tag en ‘strimmel’ ud af køleskabet af gangen & skær stykker ud på 2cm. Sæt dem på en plade med bagepapir og bag dem i 8-10min. og tag dem ud . Når de har kølet en smule, så halvéres dem alle med savtakket kniv (det kræver lidt tålmodighed)
  • Læg dem tilbage på bagepladen og sæt den ind i ovnen igen. Sluk for ovnen og lad dem ‘tørre’ i 40 min. Hvorefter de tages ud og køles af. Nyd dem med en god omgang koldskål!

Noter

Hvis du ikke har surdejsrester, så brug en 1/2 dl mælk og revet skal fra en citron.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @rebekkabrokman på instagram.
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Siden benytter cookies for at sikre dig den bedste oplevelse. Ved at bruge siden, accepterer du samtidig brugen af cookies.  Læs mere.