Kerneknækbrød med surdejsrester og mørk chokolade

Jeg elsker knækbrød! Det er nemlig en virkelig lækker og lynhurtig snack når den lette sult melder sig. Hvilket den af og til gør, når man som jeg, har lange dage i bilen eller i skolen … Jeg er ikke specielt god til søde sager, men jeg er svært afhængig af mørk chokolade, derfor kom ideen til at smøre smeltet mørk chokolade over, samt et drys flagesalt, mums. Hvis du har en sød tand, kan du trygt gøre mig kunsten efter.

Hjemmebagt knækbrød er muligvis noget af det letteste og hurtigste at bikse sammen. Ingen hævetid, ingen foldninger, autolyse eller noget som helst, de er (næsten) umulige at lave forkert. Knækbrød er fyldt med gode og sunde fedtstoffer. Det er perfekt til den lette sult og så kan det holde sig længe i en lufttæt beholder. Her bliver til to bageplader.

Kerneknækbrød med surdejsrester og mørk chokolade 3

Knækbrød med surdejsrester og mørk chokolade

5 fra 1 stemme
Antal: 2 plader

Ingredienser

  • 350 g. Blandede Kerner
  • 175 g. Hvedemel
  • 75 g. Havregryn
  • 2 tsk. Salt
  • 1 dl Olivenolie
  • 1 dl Vand
  • 200 g. Surdejsrester
  • 200 g. Mørk Chokolade (kan sagtens undlades)

Instruktioner

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Kom alle ingredienserne, undtaget chokoladen i en stor skål og balnd det godt sammen
  • Læg halvdelen af dejen ud mellem to stykker bagepapir og pres/rul det tyndt ud ca. 2-3 mm tykkelse. Tag det øverste stykke bagepair af og forskær knækbrøddet med en skarp kokkekniv. Kom pladen ind i ovnen og bag knækbrødet i små 15 minutter til det er gyldent og sprødt.
  • Fortsæt på samme måde med den anden halvdel.
  • Imens knækbrøddet bages hakkes den mørke chokolade fint og smeltet i microovnen eller over et vandbad.
  • Når knækbrøddet har kølet lidt, smøres der et tyndt lag chokolade ud på knækbrøddet og drysses med lidt flagesalt for et flot udtryk, og for at intensivere chokoladesmagen.
  • Lad chokoladen størkne og kom dem i en lufttæt beholder. Velbekomme!

Noter

Du kan sagtens undlade chokoladen og bare bage knækbrøddet, det gør jeg ofte.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @rebekkabrokman på instagram.

Forslag til små ændringer og justeringer

Du kan sagtens nøjes med at bruge 250 g blandede kerner også tilføje 100 g hakkede nødder som f.eks. mandler, cashewnødder eller hasselnødder. Det er også virkelig lækkert. Derudover har jeg også prøvet at bage dem med kommen (dog uden chokolade i dette tilfælde) samt kanel og kardemomme – MUMS!

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Siden benytter cookies for at sikre dig den bedste oplevelse. Ved at bruge siden, accepterer du samtidig brugen af cookies.  Læs mere.