Ostebrud med hvidløg
Lune, snaskede, bløde ostebrud med hvidløg. Jeg elsker at spise brødbrud. Det der med at sidde og rive det fra hinanden, spise det i små bidder. Brød der ikke behøves pålæg er noget af det bedste, især når det trækker lækre strenge af smeltet ost, og samtidig smager lidt af hvidløgssmør … Amen altså.
De her ostebrud er lette og luftige, men samtidig snaskede og mættende. De er geniale som tilbehør til supper, gryderetter, simreretter og naturligvis også til alle de skønne sager vi skal have på grillen til sommer. Foretrækker du lidt grovere ostebrud kan du udskifte speltmelen med groft speltmel eller groft hvedemel.


Reklamelinks er markeret med*

Ostebrud med hvidløg og surdejsrester
Ingredienser
- 300 g Vand
- 10 g Gær
- 30 g Surdejsrester
- 1 tsk Honning
- 320 g Hvedemel
- 200 g Speltmel
- 7 g Salt
- 40 g Smør (blødt)
- 3 fed Hvidløg
- 1 Æg
- 100 g Ost (eller efter behov …)
Instruktioner
- Rør gæren og surdejen ud i vandet og rør honning i. Kom mel og salt i og ælt til dejen er smidig og glat. Tilsæt det bløde smør og ælt det ind i dejen. Lad dejen hæve i 1 time ved stuetemperatur til dobbelt størrelse.
- Vend dejen ud på bordet. Lav en fordybning i midten og kom groft revet ost, hakket hvidløg og æg i. Fold dejen ind over fyld og hak dejen i mindre stykker med en dejdeler. Tag dej fra og saml det sammen i små brud, og placer det på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom husholdningsfilm og et viskestykke over bruddene og lad dem efterhæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 220 grader varmluft og bag gulerodsbrudene i 12-15 minutter til de er gyldne
Noter
Jeg bager to plader af gangen i 2 og 4 rille i ovnen.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @rebekkabrokman på instagram.

