Sprøde pitabrød

Pitabrød er lidt af en glemt 90’er klassiker. Hvilket er lidt synd, da det er en utrolig let måde at få en masse sunde gode grøntsager, rydde lidt op i køleskabet og mindske madspilddet. Det er veloplagt til en vegetar aften med falafler, sæsongrøntsager eller køre den snaskede fastfoodstil med kød, dressing. det er alt sammen toplækkert, nemt og hurtigt at lave.

Sprøde pitabrød 3

Pitabrød med Surdejsrester

5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 300 gram Vand
  • 10 gram Gær
  • 50 gram Surdejsrester
  • 75 gram Hvedemel (Fuldkorn)
  • 425 gram Hvedemel
  • 5 gram Salt

Instruktioner

  • Gæren og surdejen røres ud i vand. Kom mel og salt i og ælt dejen godt igennem til den er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 60 minutter. 
  • Tænd ovnen på 250° over- og undervarme med et bagestål- eller sten i. Den høje ovnvarme gør, at brødene bliver hule og puffer op.
  • Del dejen i 8 lige store stykker, og tril hvert dejstykke til en rund bolle. Rul bollerne ud med en kagerulle til små pandekager med en tykkelse på ca. 1 – 1 1/2  cm. læg herefter pitabrødene ind direkte på bagestålet og  bag dem i ca. 8 – 10 min, til de puffer op som små brødbolde. Så er der serveret.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @rebekkabrokman på instagram.
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Siden benytter cookies for at sikre dig den bedste oplevelse. Ved at bruge siden, accepterer du samtidig brugen af cookies.  Læs mere.