Surdejs Hveder
Hva så? er i klar til Store Bededag? Det er jeg, og jeg skal have bagt surdejshveder til min svigerfamilie som kommer på besøg. Har i tradition for at samles med jeres familier aftenen før?
Jeg elsker ristede lune hveder, helst med et generøst lag tandsmør og måske et lille stykke pålægschokolade – det skal jeg ikke kunne afvise. Men jeg håber i vil bage og nyde dem med jeres nærmeste, Velbekomme!






Jeg har nogle billeder som skal være med til a give lidt indblik i fremgangsmåden, eller skriv en kommentar – så hjælper jeg!
Reklamelinks er markeret med*

Surdejs Hveder
Antal: 12 Hvedeknopper
Ingredienser
Instruktioner
Dag 1:
- Start med at tage Æg, Smør og mælk ud af køleskabet. Lun mælken til lillefinger lun, eller ca. 37 grader. Vej sukker, af i en skål og rør mælken i til sukkeret er opløst, tilføj surdej og æg, og rør godt sammen til alt er opløst.
- Vej melet, kardemomme og saltet af og ælt godt sammen til det er homogent.
- Tilsæt smørret lidt af gangen og ælt smørret helt ud i dejen inden du tilsætter en ny klump smør. ælt til galt og ensartet.
- Lad dejen hæve et lidt lunt sted i 3-4 timer.
- Når dejen er hævet ca 40-50 %, vendes dejen ud på bordpladen. Del dejen ud i 12 hvedeknopper á 90 g pr knop. Spænd bollerne op og læg i et ovnfast fad eller på en bageplade så de kan hæve sammen. Lad dejen hæve et lidt lunt sted i 3-4 timer til de er hævet 40-50%.
- Sæt i køleskabet natten over.
Dag 2:
- Tag dejen ud og temperer i en time mens ovnen varmes op til 210 grader varmluft med damp eller kogende vand i bunden af ovnen i 2-5 min. slå over på alm ovn og bag færdigt ca. 14-18 min.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @rebekkabrokman på instagram.