Go Back Email Link
+ servings

Maltboller med græskarkerner

5 fra 2 stemmer
Antal: 12 Boller

Ingredienser

  • 440 gram Vand
  • 120 gram Surdej (Aktiv)
  • 190 gram Hvedemel (Fuldkorn)
  • 350 gram Hvedemel
  • 12 gram Mørk Maltmel (brændt)
  • 2 spsk Honning
  • 13 gram Salt
  • 60 gram Græskarkerner (Udblødte)

Instruktioner

  • Kom vand og surdej i en skål. Rør rundt til surdejen er opløst. Tilsæt mel og bland til du har en homogen dej, lad den stå til autolyse i 45-60 min. Imens dejen står og laver autolyse sættes græskarkerner i blød. Tilsæt de udbøldte kerner og salt i dejen, og ælt herefter dejen, enten på maskine eller i hånden, til du har en glat og smidig dej. Lav gerne en glutenprøve på dejen for at sikre, at den er æltet nok. Kom dejen i en skål, dækket med et låg eller et sidestykke og sæt den på køkkenbordet. Efter 20 min foldes dejen. Lad dejen hvile i 30 min, fold igen. Fold herefter dejen yderligere 2 gange med en times interval. Efter sidste fold, skal dejen hvile i 1 time på køkkenbordet, hvorefter den sættes til hævning i køleskabet  natten over.

Dag 2:

  • Kom et bagestål eller bagesten i ovnen og tænd den på 250 grader. Når ovnen og bagestenen er helt varm, vendes dejen ud på et let meldrysset bord. Del dejen i 12-15 boller og drys lidt hvedemel over for et fint udtryk. Kom dem på et stykke bagepapir. Kom bagepapiret med bollerne i ovnen og bag dem i ca. 12-15 minutter, gerne med dampskud. Køl bollerne af og nyd dem med smør og en god ost.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @rebekkabrokman på instagram.