Go Back

Ostebrud med hvidløg og surdejsrester

0 fra 0 stemmer

Ingredienser

  • 300 g Vand
  • 10 g Gær
  • 30 g Surdejsrester
  • 1 tsk Honning
  • 320 g Hvedemel
  • 200 g Speltmel
  • 7 g Salt
  • 40 g Smør (blødt)
  • 3 fed Hvidløg
  • 1 Æg
  • 100 g Ost (eller efter behov ...)

Instruktioner

  • Rør gæren og surdejen ud i vandet og rør honning i. Kom mel og salt i og ælt til dejen er smidig og glat. Tilsæt det bløde smør og ælt det ind i dejen. Lad dejen hæve i 1 time ved stuetemperatur til dobbelt størrelse.
  • Vend dejen ud på bordet. Lav en fordybning i midten og kom groft revet ost, hakket hvidløg og æg i. Fold dejen ind over fyld og hak dejen i mindre stykker med en dejdeler. Tag dej fra og saml det sammen i små brud, og placer det på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom husholdningsfilm og et viskestykke over bruddene og lad dem efterhæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 220 grader varmluft og bag gulerodsbrudene i 12-15 minutter til de er gyldne

Noter

Jeg bager to plader af gangen i 2 og 4 rille i ovnen.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @rebekkabrokman på instagram.