Go Back Email Link
+ servings

Bløde Surdejs Speltboller

5 fra 1 stemme
Antal: 10 Boller

Ingredienser

  • 350 + 25 g Vand
  • 125 g Surdej (Aktiv)
  • 350 g Speltmel (Sigtet)
  • 150 g Ølandshvedemel (Sigtet)
  • 12 g Salt

Instruktioner

  • Kom 350 g vand, surdejen og melet i en skål og rør det sammen til der ikke er mere tørt mel. Lad dejen stå tildækket i mindst 1 time. Det giver melet mulighed for, at absorbere vandet. Kom de sidste 25 g vand og salt i melblandingen og rør det sammen til dejen er blandet godt.
  • Hvis du vil folde dejen skal den foldes nu. Fold så dejen igen efter 30 minutter. Herefter skal dejen foldes yderligere 2 gange med 1 times mellemrum. Dejen bliver foldet i alt 4 gange. Herefter kommes den i køleskabet natten over.
  • Hvis du ælter den, skal du ælte dejen til den lige slipper skålen. Pas på du ikke over-ælter dejen. Kom den i en skål, og lad den hæve natten over på køl.

Dag 2

  • Tænd ovnen på højeste temperatur over/under varme med et bagestål/sten i. Lad ovnen og bagestålet varme op i en lille times tid. Vend dejen ud på bordpladen* og skær dejen i 10-12 stykker, der kommes på et stykke bagepapir. Drys med lidt mel på toppen. Bag surdejsbollerne ved 250 grader over og undervarme i 8-10 minutter og skru herefter ned til 230 grader og bag bollerne til de er godt gyldne. Afkøl på en rist og nyd.

Noter

Drys evt. bordpladen med kerner/havregryn/hvede- eller rugflager. Det giver en dejlig smag!
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @rebekkabrokman på instagram.