Go Back Email Link
+ servings

Knækbrød med surdejsrester og mørk chokolade

5 fra 1 stemme
Antal: 2 plader

Ingredienser

  • 350 g. Blandede Kerner
  • 175 g. Hvedemel
  • 75 g. Havregryn
  • 2 tsk. Salt
  • 1 dl Olivenolie
  • 1 dl Vand
  • 200 g. Surdejsrester
  • 200 g. Mørk Chokolade (kan sagtens undlades)

Instruktioner

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Kom alle ingredienserne, undtaget chokoladen i en stor skål og balnd det godt sammen
  • Læg halvdelen af dejen ud mellem to stykker bagepapir og pres/rul det tyndt ud ca. 2-3 mm tykkelse. Tag det øverste stykke bagepair af og forskær knækbrøddet med en skarp kokkekniv. Kom pladen ind i ovnen og bag knækbrødet i små 15 minutter til det er gyldent og sprødt.
  • Fortsæt på samme måde med den anden halvdel.
  • Imens knækbrøddet bages hakkes den mørke chokolade fint og smeltet i microovnen eller over et vandbad.
  • Når knækbrøddet har kølet lidt, smøres der et tyndt lag chokolade ud på knækbrøddet og drysses med lidt flagesalt for et flot udtryk, og for at intensivere chokoladesmagen.
  • Lad chokoladen størkne og kom dem i en lufttæt beholder. Velbekomme!

Noter

Du kan sagtens undlade chokoladen og bare bage knækbrøddet, det gør jeg ofte.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @rebekkabrokman på instagram.