Go Back Email Link
+ servings

Banankage med Luksus Chokolade Ganache

5 fra 3 stemmer
Antal: 12 Personer

Ingredienser

Banankagen

  • 4 Æg
  • 200 g Sukker
  • ½ tsk Vaniljepulver
  • 130 g smør
  • 130 g Hvedemel (Sigtet*)
  • 1 tsk Bagepulver
  • ½ tsk Salt
  • 4 Bananer (meget modne)
  • 150 g Chokolade

Chokolade Ganache

  • 250 g Mørk chokolade (Jeg bruger Callebaut 54,5%)
  • 250 g Piskefløde
  • 20 g Glukosesirup ((Kan udelades))

Instruktioner

Banankagen

  • Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Vej smørret af og smelt det over middel varme. Køl let af.
  • Pisk æg, sukker og vanilje helt hvidt og luftigt. Pisk det afkølede smeltede smør i.
  • I en anden skål vejes mel, bagepulver og salt af. Det sigtes og vendes forsigtigt i. sørg for at bevare så meget luft som muligt.
  • Mos bananerne og vend dem i. Jeg kommer altid bananerne i en skål og pisker dem med en håndmixer, det synes jeg er nemmest. Tilføj tilsidst chokolade og vend det i.
  • Bag i ovnen i ca 25 min, eller til den er færdig. Køl af på køkkenbordet

Chokolade Ganache

  • Hak chokoladen fint og kom det op i en skål. Kom fløden op i kasserolle og varm det op under konstant omrøring.
  • Når fløden begynder at skælve og næsten har nået kogepunktet, hældes den varme fløde over chokoladen. Lad det stå i et øjeblik og rør rundt i midten af skålen med en dejskraber til ganachen samler sig og bliver helt blank og flot. Lad den køle af og hæld udover kagen, eller lad den køle af i køleskabet
  • 1 time inden du vil sprøjte den på kagen skal du tage den ud fra køl, så den kan nå at tempererer.

Noter

Kagen holder sig fugtig og svampet i en uge på køl, dog overlever aldrig særlig længe herhjemme ...
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @rebekkabrokman på instagram.