Go Back Email Link
+ servings

Surdejs Hveder

No ratings yet
Antal: 12 Hvedeknopper

Ingredienser

  • 300 g Mælk
  • 50 g Sukker
  • 200 g Surdej (Alm. Hvid surdej eller en sødet)
  • 1 Æg
  • 500 g Hvedemel (Type 00)
  • 4 g Kardemomme (Gerne frisk stødt! Giver den bedste smag)
  • 8 g Salt
  • 70-75 g Smør (Blødt)

Instruktioner

Dag 1:

  • Start med at tage Æg, Smør og mælk ud af køleskabet. Lun mælken til lillefinger lun, eller ca. 37 grader. Vej sukker, af i en skål og rør mælken i til sukkeret er opløst, tilføj surdej og æg, og rør godt sammen til alt er opløst.
  • Vej melet, kardemomme og saltet af og ælt godt sammen til det er homogent.
  • Tilsæt smørret lidt af gangen og ælt smørret helt ud i dejen inden du tilsætter en ny klump smør. ælt til galt og ensartet.
  • Lad dejen hæve et lidt lunt sted i 3-4 timer.
  • Når dejen er hævet ca 40-50 %, vendes dejen ud på bordpladen. Del dejen ud i 12 hvedeknopper á 90 g pr knop. Spænd bollerne op og læg i et ovnfast fad eller på en bageplade så de kan hæve sammen. Lad dejen hæve et lidt lunt sted i 3-4 timer til de er hævet 40-50%.
  • Sæt i køleskabet natten over.

Dag 2:

  • Tag dejen ud og temperer i en time mens ovnen varmes op til 210 grader varmluft med damp eller kogende vand i bunden af ovnen i 2-5 min. slå over på alm ovn og bag færdigt ca. 14-18 min.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @rebekkabrokman på instagram.