Bland alle de våde ingredienser, kartofler og sukker sammen og kør på røremaskine med dejælter. Smørret skal ikke tilsættes endnu.
Tilsæt alt melet og salt og ælt indtil dejen er stærk og lind. Nu skal smørret tilsættes lidt ad gangen. Ælt dejen på medium høj hastighed og smid de små tern af smør i og lad dejen absorbere dem lidt ad gangen.
Smør en condibøtte eller en skål med et tynd lag olie og kom herefter dejen der i.
Nu skal du træffe et valg om du vil have dem langtidshævet eller om de skal bages samme dag. Begge dele fungerer. Hvis de skal på køl, lad dem da stå i køleskab ved 5 grader i ca. 12 timer.
Skal du bruge dem samme dag, lad nu dejen stå i skålen i 1-2 timer alt efter omgivelsernes temperatur. Lad dejen hæve ca. 15-25% op.
Drys bordet med et tynd lag mel og vend nu dejen ud. Dejen formes til små kugler af 100-120gram. Kom dejkuglerne på en bakke med bagepapir og smid plastikpose henover. Nu skal kuglerne hæve op igen i 1-2 timer. Hvis man gerne vil have briochebollerne bredere, kan man trykke dem flade halvejs i denne process sådan så de er større når de hæver op igen. Brug en våd hånd hvis du trykker dem flade.
Forvarm din ovn på 220 grader.
Når briochebollerne er hævet godt op, skal de pensles.
Kom bollerne i ovnen og sørg for at skabe damp under den første halvdel af bagningen. Bollerne skal bage på 220grader under hele bagningen. Total bagetid er 20-25minutter. Luk dampen ud efter 10 minutter og fortsæt bagningen.
Når brioche bollerne er nybagte, kan man passende komme dem i en plastikpose eller dække dem til med et vådt viskestykke for at de holder sig fugtige og svampet.